neljapäev, 16. märts 2017

5. Teema: Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest.


Nädala teema "Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest" sees oli ülesanne: kirjutada välja üks Virginia Shea 10'st käsust, koos omaenda kogemustega.

Minu nägemuse järgi üks tähtsamast reeglist on "Tea, kus sa oled". Nagu oli mainitud selle nädala teemas, et Internet ei ole piiramatu mängumaa. Ja inimene peaks aru saama kus ta kirjutab või postitab info avalikus Internetis.

Toon väike näide: Facebookis olemas kitsa profile kaks gruppi, üks on üldine avatud ja teine kinnine, kus on rohkem käib arutamine selle kitsa profiile teemat edasijõudnute inimeste vahel. Ja kui kuskilt tuleb inimene, kes alustab küsima teises grupis küsimused mille peale tavaliselt juba olemas vastused esimeses üld grupis. Samal ajal teises grupis reageerivad väga ägedalt selle peale. See on arusaadav, kuna inimene peaks aru sama kus ta on. Ja enne oma postituse kirjutamist, peab enda kursi viia kus ta asub ja kas teema/küsimus sobib selle grupile.
Lisaks sellele, et kui sa esitad enda mingi kasutaja nimi all (under nickname), sa pead kogu aeg anda endale aruanne kus sa oled ja kuidas selles kohas vaja käituda, rääkides ka virtuaal keskonnast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar